Een mop (mondeling), donderdag 17 augustus 1967

Hoofdtekst

Pake Sjoerd kom ek us op dat tsjerkhôf, doe stie de tsjerke der noch. Tsjin 'e muorre oan stienen twa mei in wyt lekken om boven op elkoar. Dy woenen pake bang meitsje. Doe sei pake: "Ik ha wol us twa op elkoar sjoen, mar dêr ek noch in swarten boven op, noch noait."
Doe woarden dy twa feinten sa binaud, dat de bovenste foel en sy naeiden hurd út.

Beschrijving

Twee mannen wilden een ander eens bang maken. Ze wachtten bij het kerkhof op de ander, boven op elkaar en met een laken over hun heen. De man zei: "Ik heb er wel eens twee op elkaar gezien, maar nog nooit met een zwarte daar weer boven op." De twee mannen schrokken hier zo van dat de bovenste viel, en ze hard wegrenden.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

Pake Sjoerd    Pake Sjoerd