Een sage (mondeling), zondag 20 augustus 1967

Hoofdtekst

Mem en dy wennen yn 't oast fan Bûtenpost. Sy hienen wol gau us in hynder dea. Dat kom fan 'e tsjoenderij, seinen se.
Doe gongen se nei Wopke ta, dat wie de duvelbanner fan Kûkherne. Dy kom dêr by mem en dy.
Hy lei guod ûnder 'e drompel en preuvele der hwat by. Doe wie de tsjoenderij foarlopich oer.
Mar letter bigong it wer. De hynders stienen los yn 'e hok. Se sloegen alles stikken, sa binaud woarden se.
Doe ha se ûndersocht, hwer't dat fan komme koe. Sy hienen op dat plak froeger de hynders de hals útsnien. En dy hynders spoeken dêr noch om.

TM 3104 - Duiveldrek als afweer    TM 3104 - Duiveldrek als afweer

Beschrijving

Bij mensen in Buitenpost gingen de paarden nogal eens dood. Wopke, de duivelbanner uit Kûkherne, legde wat onder de drempel en prevelde er wat bij. Even ging het goed. Maar na een tijdje begon het weer. De paarden sloegen uit angst alles kapot in het hok. Toen kwamen ze erachter dat vroeger op die plek paarden de hals uitgesneden werd. En die paarden spookten daar nog rond.

Duiveldrek als afweer

Wopke    Wopke