Een sage (mondeling), woensdag 30 augustus 1967

Hoofdtekst

Aen wie in âld man. Hy wenne yn 'e Harkema. Hy leaude oan God noch syn gebod en wie in greate spotter. It gong him noait to raer. Op in kear lei er op bêd, doe siet der in gedaente op 'e stoel foar syn bêd mei egen as itensboarden. Hy die neat en praette ek net tsjin him. Aen wie stjerrendbinaud. It wie de duvel. Aen is troch dit gefal bikeard en gong nei dy tiid trou nei tsjerke ta.

Beschrijving

Een gedaante met ogen als etensborden zat eens bij het bed van een spotter. Hij deed en zei niets. Het was de duivel. De man is hiervan zo geschrokken dat hij zich heeft bekeerd en sindsdien altijd trouw naar de kerk is gegaan.

Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Aen    Aen