Een sage (mondeling), maandag 04 september 1967

Hoofdtekst

It gebeurde ek yn 'e Harkema, dat dêr in bern bitsjoend rekke. Dat hat wylde Tsjerk my us forteld. Doe gongen se nei de duvelbander ta. Dy wenne yn Kûkherne. Hy joech in drankje mei en sei: "Tink der om. Underweis is der in kat, dy is 't om 't drankje bigong. Mast der om tinke", sei er, "dat der gjin fremde minskeegen oer it drankje gean."
Underweis wie der in swarte kat, dy struts him hyltyd mar om 'e skonken, krekt as woed er him stroffelje litte. Hy wie doe al hast yn 'e Harkema werom. Mar hy rekke dy kat kwyt en it drankfleske bleau hiel.
Hy kom der feilich mei thús.

TM 3106 - Het drankje van de duivelbanner    TM 3106 - Het drankje van de duivelbanner

Beschrijving

De vader van een betoverd kind ging eens naar de duivelbanner van Kûkherne. De duivelbanner gaf een drankje mee en zei dat hij onderweg moest uitkijken voor een zwarte kat. En er mochten geen vreemde mensenogen over het drankje gaan. Onderweg probeerde een zwarte kat inderdaad de man te laten struikelen. Maar hij is veilig thuisgekomen.

Het drankje van de duivelbanner

Tsjerk    Tsjerk