Een sage (mondeling), zondag 01 oktober 1967

Hoofdtekst

Op in tsjerkhôf wienen in soad kninen. Twa man wienen dêr us op in nacht om se to fangen. Doe kom der in trêdden oan. Dy twa woenen der leafst gjin konkurrinsje by ha, dat sy bisluten dy trêdde man bang to meitsjen.
Doe gong de iene boven op 'e oare stean tsjin 'e tsjerkemuorre oan. Doe't dy trêdde man dat seach, sei er: "Ik ha wolris twa boppe op elkoar sjoen, mar noch noait in kear trije."
Doe woarden de beide oaren sa binaud, dat de ûnderste liet de bovenste falle en naeide hurd út. De oare folge him. Mar de trêdde gong oan 't kninefangen op it tsjerkhôf.

Beschrijving

Twee mannen waren eens konijnen aan het vangen op het kerkhof. Er kwam een derde man, en die wilden ze wegjagen door hem bang te maken. Ze gingen tegen de kerkmuur boven op elkaar staan. Toen de andere man hen zag, zei hij dat hij er wel eens twee boven op elkaar had gezien, maar nog nooit drie. Hiervan schrokken de twee zo erg, dat ze hard weg renden. De derde ging door met konijnen vangen.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop