Een personal narrative (mondeling), woensdag 07 maart 2001

Hoofdtekst

Ik had vandaag eigenlijk een messenset moeten kopen. Dan kunnen we ons tenminste verdedigen. Gisteren kwam hier ineens een 'bloeddorstige' zigeunerin binnen. Ze kwam binnen met een koffertje. Lamkaddam ontving haar als de vriendelijkheid zelve, maar hij beging de fout om te vragen of zij Grieks was. Ze wilde absoluut niet voor een Griekse worden aangezien. Ik zag het goed door te vragen: 'Roemenië? Roma?' Het was een zigeunerin en ze probeerde mij meteen vrij agressief het koffertje te verkopen. Ze duwde het zo tegen mij aan en gebood: 'Kopen! Honderd gulden! Kopen!' En even later: 'Kopen! Vijfenzeventig gulden!' Ik had er niet aan moeten denken als dat koffertje een mes was geweest. Hahaha! Ze ging weer naar buiten en bleef op het kruispunt staan wachten. Toen zag ik haar dochter aan komen lopen met zo'n zelfde koffertje. En even later haar man, ook met zo'n koffertje. Bits werden beiden met een vinger ieder een kant op gedirigeerd. De man liep hier de J.P. Coenstraat in. Je vraagt je af op ze op zo'n manier ooit iets verkopen.
(Op 7 maart 2001 verteld in Museum Café Lombok)

TM 2902 - Zigeuners    TM 2902 - Zigeuners

ATU 1865.    ATU 1865.

Beschrijving

Een zigeunerin probeert op een agressieve manier een koffer te verkopen. Zij gaat met haar man en dochter de hele wijk door om koffers te verkopen.

Op 7 maart 2001 verteld in Museum Café Lombok

Zigeuners