Een sage (boek),

Ik hét al is heure vetelle, vroeger van de minse, as tat taor ien Aat de kerk, dat mot wel een roomse kerk gewes zun. En daor hemme de protestante hemme net zo lang gevochte ien die tied as tat de protestante a tie dat oaverwonne hemme. Mao now het taor achter ien de kerk daor hét nog een Mariabeeld geschilderd gestaon. En dat hemme ze niet weg könne kriege. Dat hemme ze der oaverhèèr geschilderd en overhèèr geschilderd. En daor hemme ze dan net zo lang tege mekaar gezeid: "Jao, hoe doe we daor met?" "Ja, hoe doe we daor met?" Ja, een muur de veurhèèr zette. En toe motte ze daor een muur veurhèèr gezet hemme. Ja, toe harre ze 't daor achter zitte, achter die muur. En toe wazze daor de protestante met tevrèje gewes. Ja, daor hemme ze dat tan bi'j gelaote.

Onderwerp

SINLEG 0195 - Das Bild kann nicht neu bemalt werden.    SINLEG 0195 - Das Bild kann nicht neu bemalt werden.

Beschrijving

Als ook na diverse keren overschilderen van een schildering van Maria in een voormalige katholieke kerk de afbeelding terugkomt, zetten de protestanten een muur voor de schildering.

Vertellers uit de Liemers samengesteld door A. Tinneveld, Wassenaar 1976, p.205.

Zie ook TINNEV0291