Een sage (mondeling), vrijdag 29 maart 1968

Hoofdtekst

Der wie in faem, dy wenne yn 'e Twizelermieden, fuort by de Hamsterfeart. Dy moest bifalle fan in bern, mar dat bern hat noait ien sjoen.
Letter wienen se oan 't hakjen yn 'e groun, en doe ha se 't bern opgroeven. By 't opdollen rekke de hân der ôf. Men hat de faem der fan biskuldige, dat hja 't bern fan kant makke hie, mar sy koenen 't net biwize, dat sy hat er net foar sitten.
Letter troude se, doe forwachte se wer in bern. Mar dat bern hie mar ien hân. De oare hân dat wie in stommel.

Beschrijving

Een vrouw wordt ervan verdacht haar pasgeboren kind vermoord te hebben, als zij zelf bij het werken op het land een aldaar begraven kind - haar vermeende kind - een hand afhakt. Als de vrouw later weer in verwachting raakt, baart ze een kind met één hand.

Twizelermieden    Twizelermieden

Hamsterfeart    Hamsterfeart