Een mop (boek), 1997

Hoofdtekst

Een Nederlander, een Amerikaan en een Chinees zijn gestrand op een mooi exotisch, maar onbewoond eiland. De Nederlander zegt tegen de Amerikaan: 'You take care of the boat and I take care of building a cabin.' Tegen de Chinees zegt hij: 'You take care of the supplies.' Op een gegeven moment zijn de Amerikaan en de Nederlander klaar met hun taak, ze zitten nog te wachten op de Chinees. Die laat lang op zich wachten. Dat vinden de Amerikaan en de Nederlander erg vervelend, want ze hebben honger. Ze besluiten de Chinees te gaan zoeken. Plots komt hij uit de boom vallen: 'Suplise.'

Beschrijving

3 mannen zijn gestrand op een eiland. De Nederlander zegt de Amerikaan op de boot te letten terwijl hij een hut bouwt. De Chinees beveelt hij voor supplies te zorgen. Als deze maar niet komt, gaan ze hem zoeken. Dan valt hij uit een boom en roept: "Suplise."

Adjiedj Bakas & Hetty van Wolde: Gluren bij de buren. Humor en diversiteit. Lelystad 1997, p.40

Nederlander    Nederlander