Een mop (boek), 1997

Hoofdtekst

Een Surinamer woont net in Nederland. Zijn broer, die hier al langer woont, waarschuwt hem voor de nieuwsgierigheid van Nederlanders: 'Geef wel antwoord op hun vragen (dat staat tenminste beieefd), maar om ze te straffen voor hun nieuwsgierigheid, moet je ze altijd een fout antwoord geven.' De Surinamer moet naar Maastricht en gaat op Amsterdam CS een kaartje kopen. 'Ik wil graag een treinkaartje,' zegt hij tegen de lokettist. 'Waarheen?' vraagt die. De Surinamer acht de nieuwsgierigheid van de Nederlanders hiermee bewezen en antwoordt: 'Naar Groningen!'

AT 1865 - Jokes about Foreigners    AT 1865 - Jokes about Foreigners

Beschrijving

Pas in Nederland wonende Surinamer krijgt van zijn broer het advies niet in te gaan op de Hollandse nieuwsgierigheid en fout antwoord te geven. Hij moet naar Maastricht, koopt een kaartje en de lokettist vraagt waarheen, waarop hij om de nieuwsgierige Nederlander te straffen zegt: "Naar Groningen!"

Adjiedj Bakas & Hetty van Wolde: Gluren bij de buren. Humor en diversiteit. Lelystad 1997, p.45

Jokes about Foreigners