Een sage (mondeling), zondag 02 juni 1968

Hoofdtekst

Wy ha hjir jierrenlang de needslachting hawn. As der hwat slachte wurde moest wienen dat faek ûnforwachte needgefallen. Hwat binne wy faek even fan toforen kloppe woarn. Mar dan wie der noch neat. Even letter wie de man der sels dy 't kloppe. 't Gebeurd wol yn 'e nacht, mar ek wol us oerdei. Soms wie 't it tikjen fan in stok op it glês. Dan hie sa 'n ien even letter ek echt in stok by him, dêr 't er mei op 't glês tikke. 't Wienen altyd needgefallen. Soms wie der ek wol us in tiid fan fjirtsjin dagen tusken, mar it kom altyd nei.

SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.    SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Beschrijving

Bij de vertelster thuis heeft men vroeger vaak noodslachtingen bij andere mensen thuis uit moeten voeren. Vaak werd er al geklopt vóórdat de mensen bij het huis van de vertelster aan waren gekomen. Dit gebeurde zowel 's nachts als overdag. Soms klonk het geluid als het tikken van een stok op het glas. Dan kwam er even later iemand die een stok bij zich had waarmee hij op het glas tikte. Soms zat er een periode van veertien dagen tussen het voorteken en het werkelijk gebeuren, maar het kwam altijd uit.

Vorbedeutung anderer Ereignisse