Een sage (mondeling), vrijdag 31 mei 1968

It gebeurde ris dat der yn Bakkefean in stik of hwat mannen prebearren in beam op in wein to laden.
Se koenen 't net foarinoar krije. Doe kom sterke Ynse der oan. Ynse sei: "Ik sil jim wol even helpe." Doe tilde hy de beam sûnder help fan 'e oaren allinne op 'e wein. Doe't dat gebeurd wie, gong it folk meielkoar yn 'e hûs. Sy hienen net it fatsoen en noadigje him mei yn 'e hûs. Dat trok Ynse him oan. Doe't it folkje allegear yn 'e hûs siet die hy de beam wer stiltsjes fan 'e wein en lei him wer op 'e groun del.

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Een paar mannen kregen eens een boomstam niet op de wagen. Sterke Ynse hielp ze en tilde de stam in zijn eentje op de wagen. Daarna hadden de mannen niet het fatsoen Ynse mee uit te nodigen toen ze samen een huis in gingen. Uit boosheid heeft Hearke stilletjes de stam weer van de wagen gehaald.

Sterke man (vrouw)

Sterke Ynse    Sterke Ynse