Een sage (mondeling), zondag 05 mei 1968

Hoofdtekst

Jehannes Veenstra (broer fan dikke Harm) moest us in kear nei 't Swartfean ta, nei Hinse Jehannes de Boer. Dat wie fanwege sukkelderije. Hy moest guod fan Hinse ophelje. Hy gong skean oer de Harkema en oer de Gauke Mulderslannen fan 't Wytfean en sa kom er op 't Swartfean. Hy krige it guod fan Hinse en gong werom. Mar hy wie warch woarn fan 't rinnen, dêrom gong er even op 'e kont lizzen by in sleat. Der lei in planke oer de sleat hinne.
Jehannes rekke yn 'e sliep. Doe't er wekker woarde sieten der seis dikke katten flak by him. Ien fan dy katten dat wie de allerdikste en greatste. Dat wie de hoofd-tsjoenster.

Onderwerp

SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.    SINSAG 0608 - Andere Begegnungen mit Hexentieren.

Beschrijving

Een man viel na het werk eens in slaap bij een slootje. Toen hij wakker werd, zaten er zes dikke katten vlak bij hem. Een ervan was groter en dikker dan de anderen, dat was de hoofdheks.

Andere Begegnungen mit Hexentieren.

Jehannes Veenstra    Jehannes Veenstra