Een sage (mondeling), donderdag 16 mei 1968

Hoofdtekst

Yn Boarnburgum wenne Wyberen fan Hâns van der Wal, in frijgesel. Hy wie yn Easterboarn yn 'e ûngetiid by in boer. Op in snein-to-joun gong er nei Hinke Kaert ta, dy't op Nijebrêge wenne. Hinke lei him de kaert út. Hja sei, hy soe nuver ûngelok krije. Dat leaude Wyberen net, hwant hy wie geheelûnthâlder, dus fan 't sûpen soe it net komme kinne.
't Wie op in kear gleonhyt waer. Doe sei de feint tsjin him: "Sille wy nei de âlde Boarn ta to swemmen?" Hy giet mei, mar dêr krijt er de kramp en fordrinkt.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Een kaartlegster voorspelde een man eens dat hij een bijzonder ongeluk zou krijgen. De man geloofde er niets van. Maar later heeft hij tijdens het zwemmen een keer vreselijke kramp gekregen en is hij verdronken.

Andere Todesvorzeichen

Wyberen    Wyberen