Een sage (mondeling), maandag 10 juni 1968

Hoofdtekst

Alde Hindrik Mulder wie kloklieder yn 'e Rottefalle. Dy woenen se us in kear bangmeitsje. Twa gongen op in joun nei 't tsjerkhôf ta en dêr gong de iene op 'e oare syn skouder stean, tsjin 'e tsjerkemuorre oan.
Doe't Hindrik Mulder dat seach, sei er: "Sjonge, ik ha wol ris twa op elkoar sjoen, mar dêr noch noait in trêdden boven op."
Doe wie de ûnderste sa binaud woarn, dat hy naeide hurd út en doe foel de oare der hinne. (Sy tochten, dat de trêdde de kweade wie)

Beschrijving

Twee grappenmakers wilden de klokkenluider eens laten schrikken. Ze gingen op het kerkhof boven op elkaar staan, tegen de kerkmuur aan. Toen de klokkenluider voorbij kwam, zei hij dat hij er wel eens twee op elkaar had gezien, maar nog nooit drie. Toen renden de twee grappenmakers hard weg, want ze dachten dat de derde de duivel was.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

Hindrik Mulder    Hindrik Mulder