Een sage (mondeling), zondag 16 juni 1968

Ritske dy wenne hjir yn 'e Houtigehage. Hy hie in fanke, dy tsjirme altyd, dat wie gjin goed spul.
Jehannes Wyts wenne hjir foar by de wei. Dat wie in tsjoenster, dy fortrouden se net.
Op in kear soe Ritske to streupen nei Oerterp. Doe kom der in dikke wite kat by harren. Ritske soe op 'e kat sjitte, mar hy koe der gjin skoat op krije. Hy gong de kat achternei. Doe woarde dy kat wei by Johannes Wyts. De oare moarns kom se Ritske tomjitte. Doe sei Ritske tsjin har: "Dû bist it kring, dy't myn dochter formoardzje woe. (it fanke is wer better woarn)

Onderwerp

SINSAG 0592 - Hexentier kann nicht getroffen werden    SINSAG 0592 - Hexentier kann nicht getroffen werden

Beschrijving

De vader van een ziek meisje probeert op een kat te schieten. Dit lukt niet, en het dier verdwijnt bij een huis in de buurt. De volgende dag beschuldigd de man de buurman ervan zijn dochter betoverd te hebben. Het kind is weer beter geworden.

Hexentier kann nicht getroffen werden

Ritske    Ritske