Een sage (mondeling), woensdag 10 juli 1968

Hoofdtekst

Ik was een jonge. Doe was doar ook een húshouding op dezelfde plaats woar later de spitkeet stond. Doar deugde 't niet.
Doe was ons foaijer een avond fot. Doe hat it dan twoalf uur west de nachts, doe het moeke docht: zou hij der ook an komen?
"'k Zat al bûten met Antje, - de oudste fan de dochters - ", see se.
Ik was zowat drie, vier joar.
Doe't moeke en Antje buuten waren, kwam der één an. 't Was middernacht. Dy kearel het in ding over de nek liggen. Moeke docht: dat is foaijer met in sak met earpels. Moeke sach noar him. Net komt de maan op. Moeke siet even noar de maan.
Se kijkt weer naar de plaats waar die kerel was.
Weg was-ie.
Moeke sei tegen Antje: "Kom, wy goan in huus."
It deugde doar niet.
Ze hadden doar eens een meisje verhongeren laten. Doar was een waterput, doar was die kerel an toe loopn.
Moeke het dit faek forteld.

Beschrijving

Een vrouw ging rond middernacht eens kijken of haar man er al aankwam. Ze zag iemand aankomen, met iets zwaars om zijn nek. Toen ze even naar de maan keek, en weer terugkeek, was hij verdwenen. Ze is snel naar binnen gaan, want dat deugde niet. Er was op die plek wel eens een meisje verhongerd.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Antje    Antje