Een sage (mondeling), donderdag 18 juli 1968

Hoofdtekst

Der wie nachts altyd hwat op it tsjerkhôf. Doomny woe wol us wite hwat dat wie. Doe gong hy der ris hinne om to sjen. Doe wie dêr in persoan, dy gong boven op 'e oare stean, op 'e skouder tsjin 'e muorre oan.
Doomny sei: "Ien ha 'k wolris op 'e oare stean sjoen, mar dêr ek noch in trêdden boppe op noch noait."
Doe wie de boppeste sa binaud woarn, hwant hy miende net oars as der siet noch ien boppe op him en dat wie net ien oars as de duvel, dat hy liet him falle op 'e groun en naeide hurd út en de oare folge him.

Beschrijving

's Nachts was er altijd iets op het kerkhof, en de dominee wilde wel eens weten wat dat toch was. Toen hij ging kijken, zag hij een persoon bovenop een ander staan, tegen de muur aan. Hij zei: "Ik heb wel eens iemand op een ander zien staan, maar ik heb er nog nooit een derde bovenop gezien." Toen schrokken de twee heel erg, ze dachten dat het de duivel was die op hen stond. Ze lieten zich vallen, en renden hard weg.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop