Een sage (mondeling), donderdag 01 augustus 1968

Hoofdtekst

Yn Houtigehage wenne in man mei in soan fan achttsjin jier. Dy man wie tsjerks. Alle sneinen gong er mei de jonge nei tsjerke. Ik sei dy moarns tsjin 'e buorliuwe: "As er dy feint nou thús bliuwe liet, hâldde dy jonge syn leven. As er him meinimt nei tsjerke, dan is 't de dood."
En dat is dy heit ek oerbrocht woarn, mar hy woe der neat fan witte, hy naem him de snein-to-moarns mei nei tsjerke.
Doe kom der har in molkrider achter op. De jonge soe op 'e wein springe, dêr rekket krekt in tsjil los, dat komt tsjin 'e jonge oan en hy rekke dea.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Een man ging elke zondag met zijn zoon naar de kerk. Een man, die vaak voorzag dat iemand zou sterven, waarschuwde dat als de kerkse man die zondag zijn zoon weer mee naar de kerk zou nemen, de zoon zou sterven. De man trok er zich niets van aan. Door een ongeluk met een melkrijder is die zondag de jongen overleden.

Andere Todesvorzeichen

Houtigehage    Houtigehage