Een sage (mondeling), donderdag 08 augustus 1968

Hoofdtekst

Der kommen us op in kear twa mannen by in boer. Dy hienen in greate koer by har, dêr wie in sek oerhinne. Sy fregen de boer of dy koer dêr wol in nacht by him yn 't achterhûs stean mocht. De oare moarns dan soenen se him wer helje.
Dat wie de boer goed en de beide mannen setten de koer yn 't achterhûs del.
Mar doe seach de boer dat der hwat yn dy koer forweegde. Doe krige er syn gewear en doe skeat er op 'e koer. Doe spatte der bloed út. Doe't de boer seach, siet der in keardel yn dy koer. Dy hied er deasketten. It wie in rover. Hy hie allerhande moardark by him en ek in fluitsje. Dêr soed er de nachts de beide maten mei roppe as alles feilich wie en dan soenen se de boer en alle oaren formoardzje en it jild rove. Mar de boer wie har foar.

AT 0958C* - Robber in Shroud    AT 0958C* - Robber in Shroud

ATU 0958C*    ATU 0958C*

Beschrijving

Twee mannen met een grote korf met een doek eroverheen, kwamen eens bij een boer. Ze vroegen of de korf een nacht in het achterhuis mocht staan. De volgende dag zouden ze hem weer op komen halen. Dat was goed. Toen zag de boer dat de korf wat bewoog. Hij nam zijn geweer en schoot op de korf. Het bloed spatte alle kanten uit. Toen bleek hij een man doodgeschoten te hebben. Hij had een moordwapen bij zich en een fluitje. Die nacht zou hij zijn maten roepen en samen zouden ze dan de boer vermoorden en beroven.

Robber in Shroud