KUIPER35

Een mop (boek), donderdag 18 januari 2001

Hoofdtekst

In een vliegtuig zitten allemaal mensen. Op een bepaald moment horen zij uit de speaker een stem: 'Als u rechts uit uw raampje kijkt, ziet u de Atlantische Oceaan en tevens dat de rechter motor in brand staat. Als u links uit uw raampje kijkt, ziet u beneden de Atlantische Oceaan en tevens dat de linker motor in brand staat. Als u naar beneden kijkt, ziet u in de Atlantische Oceaan een rubberboot met daarin de bemanning van dit vliegtuig. Dit was een bandopname.'

Beschrijving

In een vliegtuig zegt een stem uit de speaker om links en rechts uit het raam te kijken waar beneden de oceaan en ook brandende motoren zijn te zien, naar beneden waar de rubberboot met de bemanning drijft. Tot slot volgt de mededeling dat het een bandopname is.

G.M.M. Kuipers: Goede humor, slechte smaak. Een sociologie van de mop. Enschede 2001, p.283

Atlantische Oceaan    Atlantische Oceaan