KWISPEL01

Een kwispel (internet), vrijdag 04 november 1994

Hoofdtekst

Opdracht: Een man zet in de auto zijn radio aan. Hij zet de auto aan de kant en schiet zichzelf dood.

Oplossing: De man heeft zijn vrouw vermoord, maar heeft een alibi. Op het tijdstip van de moord presenteerde hij namelijk zijn 'live' radioprogramma. Hij heeft dit echter op een eerder tijdstip opgenomen. Op weg naar de studio zet hij zijn radio aan en hoort dat zijn opgenomen programma blijft 'hangen', zodat duidelijk wordt dat het geen live- uitzending is. Hij verliest daardoor zijn alibi en schiet zichzelf dood.