KWISPEL33

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Er ligt een man op de grond naast een vliegtuigwrak. Dood. Hij heeft een klein stukje hout in zijn hand geklemd. Wat is er gebeurd?

Oplossing: De man maakte deel uit van zes mensen die zich in een vliegtuigje bevonden. Op een gegeven moment kreeg het vliegtuig motorpech en werd duidelijk dat het zou gaan neerstorten. Er bleken echter maar vijf parachutes aan boord te zijn. Men besloot te loten door het trekken met lucifers en het slachtoffer had de kortste lucifer getrokken (het stukje hout dat hij bij zich had).

Beschrijving

Opdracht: Er ligt een dode man naast een vliegtuigwrak. Hij heeft een klein stukje hout in zijn hand geklemd.
Oplossing: Het vliegtuig waar de man in zat, kreeg motorpech. Er waren zes passagiers en maar vijf parachutes. De passagiers besloten te loten door lucifers te trekken en de man verloor.

overgenomen juli 2001