KWISPEL35

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Een man komt een restaurant binnen en bestelt een broodje zeemeeuw. De uitbater haalt zijn geweer te voorschijn, loopt naar buiten, schiet een meeuw uit de lucht, maakt hem klaar, plakt hem tussen een broodje en geeft het aan de klant. Die neemt een hap en schiet zichzelf vervolgens dood. Waarom deed hij dat?

Oplossing: De man was overlevende van een schipbreuk. Hij had een hele tijd met andere overlevenden op een kaal en onbewoond eiland gezeten. Zijn vrienden gaven hem iets te eten waarvan ze beweerden dat het zeemeeuw was en de man vond het lekker. Maar in feite was het geen zeemeeuw, ze aten hun overleden kameraden op. Eenmaal gered en terug aan wal wilde de man weer zeemeeuw eten en bestelde daarom het broodje zeemeeuw. De smaak ervan leek echter in de verste verte niet op wat hij op dat eiland had gegeten en toen besefte hij wat hij werkelijk had gegeten. Hij kon niet leven met deze wetenschap en maakte er een eind aan.

Beschrijving

Opdracht: Een man bestelt een broodje zeemeeuw in een restaurant. Hij neemt een hap en schiet zichzelf vervolgens dood.
Oplossing: De man had op een onbewoond eiland gezeten met andere overlevenden van een schipbreuk. Hij had daar volgens zijn vrienden zeemeeuw gegeten, maar dat waren overleden kameraden. Toen de man gered was, wilde hij weer zeemeeuw eten omdat hij het lekker vond. Het smaakte anders dan op het eiland en hij realiseerde zich toen pas dat hij op het eiland mensen had gegeten. Hij kon niet verder leven met die gedachte en schoot zichzelf dood.

overgenomen juli 2001