KWISPEL37

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Er zit een vrouw in de trein. De trein rijdt door een lange tunnel. Als hij de tunnel weer uitkomt, is de vrouw dood. Zelfmoord gepleegd. Wat is hier aan de hand?

Oplossing: De vrouw is jarenlang blind geweest en heeft een zware oogoperatie ondergaan om weer te kunnen zien. Zij is onder begeleiding naar de trein gebracht en mocht na ongeveer een uur de bandage van haar ogen verwijderen. Op dat moment reed de trein echter door een tunnel waardoor het enige momenten pikkedonker was in de trein. De vrouw schrok vreselijk, omdat ze nog steeds niets zag en nam ten onrechte aan dat de operatie geen succes had gehad. Hiermee kon zij niet leven en maakte er een eind aan.

Beschrijving

Opdracht: Er zit een vrouw in de trein. De trein rijdt door een lange tunnel en de vrouw pleegt zelfmoord.
Oplossing: De vrouw is jarenlang blind geweest en heeft een operatie ondergaan om weer te kunnen ze zien. In de trein mag het verband er af, maar de trein rijdt op dat moment net door een tunnel. De vrouw denkt dat ze nog steeds niets kan zien en pleegt zelfmoord.

overgenomen juli 2001