KWISPEL40

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Voor het bedrijf waar Paul werkt, moet hij regelmatig gebruik maken van verschillende lease-auto's, voor zaken betreffende het bedrijf (zoals voorgeschreven in het bedrijfsreglement). Bijna elke keer als hij zo'n auto gebruikt en op de terugweg is, stopt hij een paar kilometer verwijderd van zijn thuishaven, stapt uit en bekijkt het achterste gedeelte van de auto. Hij kijkt niet naar schade of naar het kenteken en ook niet of er iets weg is. Maar waarom doet hij dat?

Oplossing: Volgens de richtlijnen van het bedrijf behoorde hij steeds de lease-auto met een volle tank weer in te leveren. Omdat hij steeds in verschillende lease-auto's reed, wist hij vaak niet waar en wat voor een tankdop (LPG/Diesel/Super/Euroloodvrij) er zat. Vandaar dat hij even stopt en en naar gelang zijn waarneming de juiste laan van het tankstation kiest voordat hij bij het tankstation binnenrijdt.

Beschrijving

Opdracht: Een man maakt voor zijn werk regelmatig gebruik van lease-auto's. Bijna elke keer als hij een auto gebruikt en op de terugweg is, stopt hij en bekijkt het achterste gedeelte van de auto.
Oplossing: De man rijdt in verschillende lease-auto's. Soms weet hij niet wat voor een tankdop op de auto zit en aangezien hij de auto met een volle tank moet inleveren, kijkt hij even naar de tankdop voordat hij een tankstation binnenrijdt.

overgenomen juli 2001

LPG    LPG