KWISPEL41

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Bert en Rita zijn in de kelder. Rita loopt onrustig heen en weer. Bert heeft haar beloofd dat ze zouden gaan wandelen in het park wanneer de elektrische bedrading in de kelder klaar is. "Ik heb zes meter verlengkabel nodig", zegt Bert. Hij rolt zes meter tweepolige draad van de rol en knipt precies de juiste lengte af. Hij stript de isolatie van een eind, neemt dan een contrastekker en bevestigt die aan het eind. Daarna begint hij met de stekker aan het andere eind. Rita heeft geen verstand van elektriciteit, maar doet haar best om te helpen. Ze bekijkt de contrastekker en onderwerpt de kabel aan een grondig onderzoek. Als Bert klaar is, zegt hij: "Ik zal eens kijken of het gelukt is" en drukt de stekker in een geschakeld stopcontact aan de wand. Hij drukt op de schakelaar en de zekering brandt door. Wat was er mis gegaan?

Oplossing: Rita heeft even, toen Bert niet oplette, op de kabel liggen kauwen. Rita is namelijk Bert's hond. Die zou hijj gaan uitlaten zodra hij het karwei klaar had.

Beschrijving

Opdracht: Bert is bezig met de elektrische bedrading in de kelder. Rita heeft geen verstand van elektriciteit, maar probeert zo goed mogelijk te helpen. Bert gebruikt zes meter tweepolige draad. Als hij klaar is, drukt hij op de schakelaar en dan brandt de zekering door.
Oplossing: Rita is Bert's hond en zij heeft op de kabel liggen kauwen toen Bert even niet oplette.

overgenomen juli 2001