KWISPEL43

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijdden de Duitsers bij een tegenaanval een landgenoot. Hij begroette zijn bevrijders, vroeg of hij een kogel kon lenen en schoot zichzelf even later dood. Waarom?

Oplossing: De soldaat werd samen met een andere soldaat (zijn broer) belegerd door Russiche Partizanen. Bij de gedachte wat die zouden doen als zij gevangen werden genomen, besloten zij zichzelf te doden. Helaas hadden zij nog maar een kogel. Daarmee schoot de soldaat zijn broer dood. Toen hij vlak daarna bevrijd werd, kreeg hij zo'n schuldgevoel dat hij hier niet mee kon leven en schoot zichzelf dood met de geleende kogel.

Beschrijving

Opdracht: Tijdens WOII bevrijden de Duitsers een landgenoot bij een tegenaanval. Hij begroet zijn bevrijders, vraagt om een kogel en schiet zichzelf dood.
Oplossing: De soldaat en zijn broer zijn bang dat ze door Russische Partizanen gevangen genomen worden. Ze besluiten zichzelf te doden. Er is maar een kogel over, waarmee de soldaat zijn broer doodt. Als hij vlak daarna bevrijd wordt, voelt hij zich schuldig, leent een kogel en schiet zichzelf dood.

overgenomen juli 2001

Duitsers    Duitsers