KWISPEL45

Een kwispel (internet), juli 2001

Hoofdtekst

Opdracht: Ymmot en zijn vrouw Asil wachten op de uitrit van hun huis op een opening in het drukke verkeer. Terwijl ze wachten kijkt Asil op een kaart wat de kortste weg is. "Het is elke morgen weer zo druk" moppert Ymmot. "Maak je niet zo druk" waarschuwt Asil, "denk aan je maagzweer!" Dan eindelijk komt er een opening en rijdt Ymmot zijn kleine sportwagen achteruit de weg op en rijdt dan met piepende banden weg. "Rustig aan" zegt Asil. "Wat eten we vanavond" wil Ymmot weten. "Ik weet het nog niet" zegt Asil terwijl ze de autoradio aan zet. Niet lang daarna knalt Ymmot tegen een vuilniswagen die door rood gereden is en hij vliegt door de voorruit. Asil, die alleen erg geschrokken is, belt bijna hysterisch 112. En hoewel Asil de stad op haar duimpje kent, kan ze niet zeggen waar het ongeluk heeft plaatsgevonden. Waarom niet?

Oplossing: Asil rijdt in haar eigen auto weg van huis. Hij rijdt daarna weg. Ze zijn met elkaar in gesprek via de mobiele telefoon. Door de telefoon hoort Asil vervolgens dat Ymmot een ongeluk krijgt, maar ze weet natuurlijk niet precies waar dat gebeurt, omdat ze zelf heel ergens anders in de stad rijdt.

Beschrijving

Opdracht: Ymmot en zijn vrouw Asil wachten op een opening in het drukke verkeer. Eindelijk kan Ymmot de weg op. Hij en zijn vrouw zijn ondertussen aan het praten. Dan krijgt Ymmot een ongeluk, maar zijn vrouw kan niet zeggen waar het ongeluk heeft plaatsgevonden ondanks dat ze de stad op haar duimpje kent.
Oplossing: Ze zitten in verschillende auto's en spreken met elkaar via de mobiele telefoon.

overgenomen juli 2001