KWISPEL49

Een kwispel (internet), vrijdag 01 oktober 1999

Hoofdtekst

Opdracht: Een man wordt dood en vastgebonden aangetroffen in de leeggeroofde kluis van een bank. Op de grond liggen een tientje en een kwartje. Aan het eind van de maand wordt de dader gearresteerd.

Oplossing: De postcode van de dader is 1025. Het slachtoffer had het tientje en het kwartje achtergelaten als aanwijzing. Een medewerker van de salarisadministratie ziet de postcode staan op het salarisstrookje van de dader en begrijpt dan de aanwijzing van het slachtoffer.

Oplossing: Het tientje en het kwartje zijn achtergelaten door het slachtoffer als aanwijzing. De postcode van de dader is 1025 en dat staat op zijn salarisstrookje.