KWISPEL51

Een kwispel (internet), vrijdag 29 oktober 1999

Opdracht: Ze zat voor het raam al bijna te verteren. En de hond deed niks.

Oplossing: De vrouw had een standbeeld van een hond. Als dit een echte (levende) hond was geweest, had ze hem elke dag moeten uitlaten. Hierdoor zouden de mensen in haar omgeving weten dat ze nog leefde. Als de vrouw dan dood zou gaan, zouden ze haar missen omdat ze de hond niet meer uit liet. Maar omdat de hond niks deed, hij kon immers niets, wisten de mensen in haar omgeving ook niet dat er iets met haar aan de hand was. Ze zat in de stoel voor het raam te lezen en zelfs toen ze dood was, leek het nog zo. Vandaar dat de mensen niet zagen dat ze dood was.

Oplossing: De hond was van steen. De vrouw zat voor het raam te lezen. De mensen in haar omgeving konden niet weten dat ze dood was, omdat het leek of ze gewoon zat te lezen.