KWISPEL55

Een kwispel (internet), maandag 27 maart 2000

Opdracht: Er ligt een man dood in een grote brede kuil midden in de woestijn.

Oplossing: Het speelde zich af in de ijstijd. De man zat op een bevroren meer te vissen, maar hij zat al zolang te vissen dat hij in slaap gevallen was. Plots trad de zomer zeer snel in en dat overviel de man in zijn slaap. Het bevroren meer ontdooide en de man verdronk, omdat hij niet kon zwemmen. Maar omdat het meer voor de ijstijd een woestijn was, werd het nu ook weer een woestijn en al het water in het meer verdampte en er bleef een grote brede kuil over. En de man werd gevonden toen het vroegere meer droog stond.

Oplossing: In de ijstijd zat de man te vissen op een bevroren meer en was in slaap gevallen. Plotseling trad de zomer in en het meer ontdooide en de man verdronk.Het meer was voor de ijstijd een woestijn geweest. Al het water verdampte en de man werd in een brede kuil gevonden.