Een sage (mondeling), vrijdag 06 december 1968

Hoofdtekst

Der wienen us twa man, dy soenen in trêdden-ien bang meitsje. Sy sloegen in wyt lekken om en gongen boven op elkoar stean tsjin in muorre oan. De trêdde moest dêr lâns komme.
Doe't dy der oankom bleau er stean en sei: "Twa witen ha 'k wol ris op elkoar sjoen, mar dêr ek noch in swarten boven op noch noait."

Beschrijving

Twee deugnieten willen een derde man bang maken en gaan - als spook verkleed - bovenop elkaar tegen de muur staan. Als hun 'slachtoffer' nadert, verklaart die verbaasd 'wel eens twee witten bovenop elkaar gezien te hebben', maar nog nooit 'een zwarte erbovenop'.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop