Een sage (mondeling), zondag 12 januari 1969

Hoofdtekst

Myn omke - Thys-om - is al lang dea. Mar hy hat in bern hawn, dat wie bitsjoend. Doe gong Thys-om nei in duvelbander yn 'e Rottefalle om guod. Dy duvelbander sei: "Hjir is in drankje. Mar tink der goed om, ûnderweis kin der wolris hwat wêze, dat dat drankje kapotmeitsje wol."
Thys-om wie oer iis, hy hie de redens ûnder boun.
Doe't er werom kom fleach der hyltyd in kat by him op om dy flesse to ramen, mar hy koe 't net rêdde. Dat hat de tsjoenster west.

TM 3106 - Het drankje van de duivelbanner    TM 3106 - Het drankje van de duivelbanner

Beschrijving

De vader van een betoverd kind ging naar de duivelbanner in Rottevalle. Die gaf een drankje mee en de waarschuwing dat hij op de terugweg iemand zou proberen het flesje kapot te maken. Toen de man terug schaatste, werd hij meerdere keren aangevlogen door een kat. Dat was een heks. Maar het flesje is heel gebleven.

Het drankje van de duivelbanner

Thys    Thys