Een sage (mondeling), woensdag 26 februari 1969

Hoofdtekst

Yn 'e Körnhörn woonde Jan Oldenburger. Die had doar in caféeke. Olle Douwe ruskesnider sat doar 's oavends faek te floeken en te swearen. Dan had hij 't hoogste woord.
"Ik bin niet bang as komt de duvel ook by my!" riep hij. En dan sette hy 't mes in 'e tafel.
Doe ging hy op in kear noar huus uut 'e kroech fandoan. Doe sag hy doar wat lign onderweg.
"Wat leit doar?" docht-ie. 't Was krekt as lei doar in olle ketel. Hij streek er met zijn mes over met syn dronkene kont. Doe is hij tot drie kear toe smeten.

Beschrijving

Een man had heel de avond in de kroeg zitten vloeken en zweren, en hij had beweerd voor de duivel niet bang te zijn. Toen hij uit de kroeg kwam, zag hij een oude ketel liggen. Hij streek er met zijn mes over. Toen is hij drie keer neergesmeten geworden.

Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Körnhörn    Körnhörn