Een sage (mondeling), zondag 23 februari 1969

Hoofdtekst

Biesterveld hat njonken pake wenne op 'e Skieding. Elkenien wie bang foar him. 't Wie in Hollander. Op in moarn sei er tsjin pake: "Heb je 't al gehoord? De schoenmaker is vannacht ook vermoord." En hy hie 't sels dien.
Us pake hat us mear as in hiele nacht mei him fochten en slein. Dan hie de iene it gewear grypt, en dan de oare.
Op 't lêst wienen se togearre yn 'e hurddobbe kom.
Letter hat Biesterveld op 'e Dwarsfeart wenne yn Drachten. Dêr wie er skearbaes. Hy hie us ien by him yn 'e stoel sitten, dy hied er krekt ynsjippe. Doe sei er: "O, wat lig je nou geschikt om je de strot af te snijden." De man wie hals oer de kop mei de skearsjippe op 'e wangen útnaeid.

Beschrijving

De mensen waren bang van Biesterveld, een Hollander. Hij heeft de schoenmaker vermoord. Soms vocht hij wel de hele nacht door. Hij was barbier. Op een keer had hij net iemand ingezeept, toen hij zei: "O, wat lig je nou geschikt om je de strot af te snijden." De man is met scheerzeep en al de zaak uitgerend.

Skieding    Skieding

Biesterveld    Biesterveld