Een sage (mondeling), vrijdag 07 maart 1969

Hoofdtekst

In feint en in faem wennen op 'e Skieding. Sy hienen forkearing, mar it bûtere net sa bêst tusken har. Sy hienen faek spul.
Op in kear wienen se oan 't kuijerjen. Doe wie 't wer mis. Sy woarden wer deilis en 't gong der frijhwat oan wei.
Doe wie dêr in ding oan kom, dat wie like folle mâns as in keardel. 't Like freeslik, sa'n raer ding wie it. Dat sprong by him op. Dat ding bleau by har oan 'e Puntpeal ta. As se stil stienen stie dat ding ek stil. De feint wie deabinaud, mar de faem sei letter, sy wie der rêstich troch woarn.

Beschrijving

Een stelletje maakte buiten eens ruzie. Toen kwam er een ding, wel zo groot als een kerel. Dat bleef hen achtervolgen, en wanneer zij stil stonden, stond hij ook stil.

Corpus Jaarsma, verslag 586, verhaal 11 (archief Meertens Instituut)

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.