Een mop (e-mail), vrijdag 27 juli 2001

Hoofdtekst

Herman Brood zit aan de bar van het Hilton, naast een onbekende breedgeschouderde man. Zwijgend nuttigen ze hun alcoholische versnaperingen, totdat de andere
man ineens een Red Bull bestelt, deze achterover slaat, de lift in gaat en richting dak vertrekt. Een paar tellen later stort hij met een luide klap op de stoep neer. Tot Hermans verbazing krabbelt de man overeind en komt weer naast hem zitten aan de bar. Voordat Herman kan vragen hoe hij in hemelsnaam die val overleefd heeft, bestelt de man weer een Red Bull, slaat hem achterover en gaat weer de lift in. Herman loopt naar het raam toe en ziet de man weer neerstorten. Als de man weer aan de bar gaat zitten, vraagt Herman hoe dat toch allemaal kan.
"Simpel," zegt de man: "de reclame liegt niet, Red Bull geeft je vleugels, ik ben alleen nog het landen aan het oefenen."
Herman is ondertussen dusdanig dronken dat het hem ook wel een leuk idee lijkt om te vliegen, dus hij bestelt een Red Bull, giet hem achterover, stapt de lift in en stort hartstikke dood neer op de stoep voor het Hilton.
Hoofdschuddend zegt de barkeeper tegen de man aan de bar: "Superman, wat ben jij toch een lul als je bezopen bent!"
(Per email verzonden op 27 juli 2001 vanuit Rotterdam)

TM 8042 - Brood is dood    TM 8042 - Brood is dood

Beschrijving

Herman Brood ziet een man meermaals van het Hilton springen na het drinken van Red Bull; elke keer overleeft de man de sprong, want het drankje geeft hem zogezegd vleugels. Dan springt Herman en valt dood. Hierop spreekt de barkeeper de andere man bestraffend toe: Superman, wat ben je toch een lul als je gedronken hebt!

Per email verzonden op 27 juli 2001 vanuit Rotterdam

27 juli 2001
Zie onder Beeld voor een visuele mop over de zelfmoord van Herman Brood. Toegestuurd door dezelfde verteller.
Brood is dood

Herman Brood    Herman Brood