Een sage (mondeling), vrijdag 23 mei 1969

Hoofdtekst

Op in kear wie Hearke op 't lân oan 't ploeijen. Hy hie twa hynders foar de ploech. Ik kom by him. Ik koe Hearke doe noch net. Ik frege him, hwer't Sterke Hearke wenne. Doe spande er de beide hynders út. Hy krige de ploege op en stuts dy rjocht foar him út en hy sei: "Sjoch, dêr wenje Hearke en Griet, by de Lytse Wei."
Doe sei ik: "Nou hoef ik net to freegjen hwa't Sterke Hearke is."

Onderwerp

SINSAG 1226 - "Dort wohnt er und hier ist er." Pflug aufgehoben, um die Richtung anzudeuten.    SINSAG 1226 - "Dort wohnt er und hier ist er." Pflug aufgehoben, um die Richtung anzudeuten.

Beschrijving

Sterke Hearke was eens aan het ploegen op het land. Een man vroeg hem waar Sterke Hearke woonde. Hearke stak de ploeg recht voor zich uit een zei: "Kijk, daar wonen Hearke en Griet." De man zei: "Nou hoef ik niet meer te vragen wie Sterke Hearke is."

"Dort wohnt er und hier ist er." Pflug aufgehoben, um die Richtung anzudeuten.

Sterke Hearke    Sterke Hearke