Een sage (mondeling), zaterdag 05 juli 1969

Hoofdtekst

Der wie in jongfeint, dy sei: "Ik bin noait bang." Doe wienen der twa man, dy tochten: "Wy sille dy ris bang meitsje."
Der roan in paed oer 't tsjerkhôf hinne en sy wisten dat hy dêr dy jouns lâns moest. Doe gongen se boven op elkoar stean mei in wyt lekken om har hinne tsjin 'e muorre fan 'e tsjerke oan, dêr't it paed lâns gong. Doe't de jongfeint der oan kom joegen se in raer lûd. De jongfeint bleau stean en sei: "Ik ha wolris twa boppe op elkoar sjoen, mar noch noait trije."
Doe woarden dy twa yn har wyt lekken sa bang dat sy naeiden út sa hurd se koenen.

Beschrijving

Twee mannen wilden een overmoedige kennis eens laten schrikken. Ze gingen op het kerkhof met een wit laken om zich heen op elkaar staan. Toen de ander langskwam, maakten ze een raar geluid. De man zei dat hij er wel eens twee op elkaar had gezien, maar nog nooit drie. Toen werden de twee grappenmakers zo bang, dat ze er snel vandoor zijn gegaan.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop