Een mop (mondeling), donderdag 10 juli 1969

In pear hearen sieten to Amsterdam yn 'e trein. Dy wienen tsjin elkoar oan 't opskeppen.
"By ús yn 'e Jordaen," sei de iene, "soe in dame besoek ha fan de oaijefaer. En de oaijefaer hie der west en doe kom der in jonkje en dat song: 'Ik heb nog een kameraedje'. En in ogenblik dêrnei, dêr wie de oare."
"By ús yn 'e strjitte soe ek in faem bisoek ha fan de oaijefaer", sei de oare. "Al trije dagen fan tofoaren song dy bingel, dy't noch geboaren wurde moest: 'In naam van Oranje, doe open de poort'."

TM 4904 - Waar de kinderen vandaan komen.    TM 4904 - Waar de kinderen vandaan komen.

Beschrijving

Een paar heren zaten in de trein van Amsterdam eens op te scheppen. De een vertelde dat bij een buurvrouw de ooievaar langs was gekomen. Die had een jongetje achter gelaten. Dat jongetje zong 'Ik heb nog een kameraadje', en toen kwam er nog een jongetje. De andere heer vertelde toen dat een buurvrouw van hem ook bezoek had gehad van de ooievaar. Al drie dagen vantevoren had de bengel gezongen 'In naam van Oranje, doe open de poort'.

Waar de kinderen vandaan komen

In naam van Oranje    In naam van Oranje