Een sage (mondeling), maandag 14 juli 1969

In tsjoenster kin har yn in kat foroarje. Dat is gewoanlik in swarte kat.
Der wie ris in berntsje siik hjir yn Moddergat. 't Wie famylje fan ús. Dêr kaem altyd in swarte kat oer de flier. Doe seinen se: "'t Bern is bitsjoend troch dy swarte kat."
Doe praetten se dan ôf, de manlju soenen meielkoar dy kat fange. Sy wienen allegear gewapend, de iene mei in tange, de oare mei in pook. Mei man en macht setten se der achteroan. Mar net ien koe de kat krije. Op 't lêst joech ien him in feech op 'e poat. Doe wie de kat kreupel.
De oare deis hie de tsjoenster in seare foet, dy wie kreupel. Dat wie deselde dy't se der fan fortochten.

Beschrijving

Een heks kan zich in een zwarte kat veranderen. Mensen met een ziek kind waren er eens van overtuigd dat het kind betoverd was door de zwarte kat die er wel eens in huis kwam. Ze probeerden toen de kat te vangen, maar konden hem slechts aan zijn poot verwonden. De volgende dag was een heks kreupel.

Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Moddergat    Moddergat