Een sage (mondeling), vrijdag 06 juni 1969

Hoofdtekst

Op 'e Boppewei - fan 'e Westerein nei de Falom - siet in kiste mei goud en sulver yn 'e groun. Dy ha se dêr yndertiid bigroeven. It spoeke dêr froeger altyd op dat plak.
Doe binne trije mannen dêr bigong to graven. Mar doe't se de kiste omtrint boppe hienen skopte ien der tsjin oan. Doe is er wer sakke.
Doe binne se wer bigong to graven en doe ha se him dan boppe krigen.
Sûnt is it dêr mei 't spûkjen dien.
Dêr spoeke altyd in âlde keardel. Dy syn goud en sulver hie dat west. Hy hie in garibaldi op 'e kop en in read doekje om 'e hals.

Beschrijving

Op een bepaalde plek spookte altijd een oude kerel met een garibaldi op zijn hoofd en een rode doek om zijn nek. Zijn goud en zilver was op die plek begraven. Op een keer groeven drie mannen die kist uit en was het spoken over.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Falom    Falom