Een sage (mondeling), dinsdag 14 oktober 1969

Hoofdtekst

Bindert Japiks fan 't Kleaster wie in stjerrekundige. Dy seach nachts faek nei de stjerren. Dan lei er op in bank. Op in moarn kom er oan tafel sitten. Heit wie der ek by.
"It is net bêst", sei de boer. "Nou is fannacht de himel nei ûnderen kom of de ierde is omheech kom."
Doe hienen se stiennen ûnder 'e fjouwer poaten fan 'e bank lein, dêr't er op lein hie to sjen.
(Letter hie der in séofsier by Bindert Japiks west. Dy woe him mei ha as matroas, dan koed er in hoasfol munten fortsjinje. Dan koenen se op syn oanwizing farre.)

Beschrijving

Bindert Japiks is sterrenkundige die 's nachts liggend op de bank naar de sterren kijkt. Op een ochtend zegt hij dat het niet goed is want de hemel is naar beneden gekomen of de aarde is omhoog gekomen. Dus leggen ze vier stenen onder de bankpoten. Later komt een zeeofficier bij hem die hem als matroos wil van dan kunnen ze op zijn aanwijzingen varen.

Collectie Jaarsma, verslag 788, verhaal 12

Bindert Japiks    Bindert Japiks