Een sage (mondeling), maandag 20 oktober 1969

Hoofdtekst

Yn Twizelerheide wie in jonkje, Gjalt, dy wie bitsjoend troch âlde Bouke. Bouke hie popkes yn 'e hûs, dy stuts er mei in nuddel ûnder 'e fuotten.
Sy ha Gjalt syn wetter sean mei nuddels en spjelden der yn.
Doe wie der ien foar de glêzen kom en dy hie hiel bot jankt. Dat wie âlde Bouke.
Gjalt hie katersbloed krige omdat er bitsjoend wie.
Alde Bouke koe him yn in kat foroarje. Dan lei syn pânse thús yn 'e hûs.

Onderwerp

SINSAG 0531 - Peinhexe quält einen Menschen mit einer Puppe, in welche sie Nadeln steckt.    SINSAG 0531 - Peinhexe quält einen Menschen mit einer Puppe, in welche sie Nadeln steckt.

Beschrijving

Bouke heeft Gjalt behekst door een naald in de voet van een pop te steken. Als ze zijn urine met spelden en naalden koken, staat Bouke huilend voor het raam. Omdat Gjalt behekst is, heeft hij kattenbloed gekregen. Bouke kan in een kat veranderen en alleen de pens ligt dan nog thuis.

Collectie Jaarsma, verslag 792, verhaal 6

20 oktober 1969
Peinhexe quält einen Menschen mit einer Puppe, in welche sie Nadeln steckt & SINSAG 0627: Hexe durch Verbrennung eines magischen Mittels gequält & TM 3110 De pens in het bed

Gjalt    Gjalt

Bouke    Bouke