DVTEX154 - Verontwaardiging over foto Bert en Bin Laden

Een mop (internet), donderdag 04 oktober 2001

Verontwaardiging over foto Bert en Bin Laden
UTRECHT/HILVERSUM.- Foto's waarop Bert uit de tv-kinderserie Sesamstraat is te zien samen met de Saoedische terrorist Osama bin Laden hebben tot verontwaardigde reacties geleid.
De begeleidende tekst op de site 'Bert is Evil' (www.roadskate.de/bertisevil) vermeldt dat Bert samenwerkt met Bin Laden die wordt gezien als het mogelijke brein achter de aanslagen in de Verenigde Staten. Andere foto's tonen hem onder meer naast Adolf Hitler, als lid van de Ku Klux Klan en als moordenaar van de Amerikaanse president John F. Kennedy.
Eindredacteur A. Boschhuizen van de Nederlandse versie van Sesamstraat noemt de foto's beneden alle peil. "Het liefst zou ik er gewoon niet op reageren", verzucht Boschhuizen. "We hebben de site altijd willen afdoen als puberale grappenmakerij, maar dit overschrijdt elke grens van redelijkheid." Op diverse andere internetsites spreken websurfers hun afkeuring uit over de foto's.
Voor zover bekend bij de Nederlandse eindredacteur, heeft moederbedrijf Sesame Workshop in New York nooit actie kunnen ondernemen tegen de site. Het bedrijf huist op Manhattan. (Tiscali/ANP).

TM 8043 - VS onder vuur    TM 8043 - VS onder vuur

Beschrijving

Verontwaardiging over foto op het internet van Bert (van Sesamstraat) met terrorist Osama bin Laden.

Zie onder Beeld voor foto.
VS onder vuur