ARINK057 - De illegale moeder

Een broodjeaapverhaal (internet), woensdag 17 oktober 2001

De illegale moeder
Een Turks gezin woont al jaren in Nederland. Op een gegeven moment komt de hoogbejaarde moeder van de man overgevlogen uit Turkije. Aangekomen op Schiphol gaat het hele gezin thuis met oma koffie drinken. Het eerste bakkie is geleegd en oma valt dood naast haar stoel neer. Heel naar.
Wat ook vervelend is, is dat iemand die illegaal in Nederland is en komt te overlijden hier niet begraven kan worden. De wet staat dit niet toe. Het lichaam van de 'illegale moeder' overvliegen zou voor enorm veel kosten en papierwerk zorgen. De familie bedenkt daarom een goedkopere oplossing.
Rol oma in een tapijt, leg haar op je imperiaal en rij naar Turkije. Zo gezegd, zo gedaan. Na vier uur gereden te hebben besluiten de inzittenden wat te gaan eten bij een wegrestaurant in de buurt van Keulen. Wanneer ze na een half uur terug bij de auto komen, is het tapijt gestolen.

BRUN 01100 - The Runaway Grandmother    BRUN 01100 - The Runaway Grandmother

Beschrijving

Moeder die net uit Turkije is aangekomen overlijdt na aankomst in Nederland. Om problemen met begraven te voorkomen besluit de familie het lijk van de vrouw dat in een tapijt is gerold per auto naar Turkije te brengen. Onderweg drinken ze koffie bij een wegrestaurant, en ontdekken bij terugkomst bij de auto dat het tapijt is gestolen.

Overgenomen op 17 oktober 2001

The Runaway Grandmother