Een sage (mondeling), zondag 08 februari 1970

Hoofdtekst

Der wie in man yn 'e Harkema, dy gong elke moarn bitiid nei Eastemar ta to arbeidzjen. Syn paed gong oer de Dunen, dêr wied er goed trije ûre yn 'e moarn. Der wienen twa, dy wisten dat en dy tochten: Wy sille him ris bang meitsje. Sy dienen in wyt lekken om en sa gong de iene op 'e oare stean.
Doe't de arbeider se seach, sei er: "Ik ha wolris twa op elkoar sjoen, mar dêr noch noait in trêdden boven op, lyk as hjir."
Doe woarden dy twa sa binaud, dat hja roannen fuort, sa hurd as se koenen.

Beschrijving

Twee mannen wilden een kennis eens aan het schrikken brengen. Ze wachtten hem op terwijl ze op elkaar stonden, met een wit laken om zich heen. Toen de man aankwam, zei hij dat hij er wel eens twee op elkaar had gezien, maar nog nooit met een derde erbovenop. Toen werden de twee zo bang, dat ze er snel vandoor zijn gegaan.

Spookspelen: twee witten met en zwarte erop

Harkema    Harkema