Een sage (mondeling), zaterdag 13 april 1974

Myn broer Wytse wie noch in jonge. Hy wie siik en waerd minder.
Op in kear kom der in wite kat by de trap op. Doe't se dy seagen ha se dy kat delskopt.
De oare moarns hie ús buorfrou de iene earm yn 'e doek. Se ha Wytse syn kessen iepenmakke. Dêr kamen twa hiele krânsen út tofoarskyn en noch in trêdden, dy't noch net klear wie. Dy krânsen ha se forbarnd.
Fan dy stoune ôf waerd Wytse wer better. De dokter dy't oer him gong, wist net hwat er seach. Dy hie him al opjown.

Beschrijving

Een jongen is erg ziek en wordt steeds zwakker. Als iemand een verdachte witte kat in het huis ziet lopen, wordt het dier flink getrapt. De volgende dag loopt een buurvrouw - een heks - met haar arm in een doek. Zij had zich de dag ervoor in een witte kat veranderd. Als het kussen van de zieke jongen wordt opengemaakt, worden twee volledige heksenkransen zichtbaar. De derde heksenkrans was nog niet gereed. De jongen is dus betoverd. Als de heksenkransen verbrand worden, geneest de jongen.

Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Wytse    Wytse