Een sage (mondeling), vrijdag 10 mei 1974

Hoofdtekst

Myn pake en beppe ha beide bitsjoend west. De âlde minsken wienen lang net goed en doe't se de kessens iepen makken, kamen dêr krânsen út. Dy krânsen ha se opbrând. Hja ha der foar nei de duvelbander west en binne wer better woarn.
Fan Wopke krigen se in drankje. Underweis moesten se mei 't drankje om in hekke hinne. Wopke warskôge har, dat se dêr oppasse moesten fanwege it drankje. Dat moest net stikken reitsje. En hja moesten der om tinke: der mochten gjin fremde egen oer it drankje gean.

TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek    TM 3101 - Heks maakt kind (mens, dier) ziek

Beschrijving

Een man en een vrouw zijn betoverd: heksenkransen prijken in hun kussens. De kransen worden verbrand. Wopke de duivelbanner geeft een drankje mee maar waarschuwt goed op het medicijn te letten: het mag niet stuk gaan en er mogen geen 'vreemde ogen' over het flesje gaan. De betoverden genezen.

Heks maakt kind (mens) ziek

Wopke    Wopke